لیست اختراعات محمد رضا رحماني
عنوان اختراع: « يكسان كننده فاصله محفظههاي شير قطع و وصل» زمينه فني: اين محصول در صنعت آب كاربرد دارد. مشكل فني: در سيستم انشعاب آب منازل يك عدد شير قطع و وصل در پياده رو جلوي هر منزل در عمق حدودا 70 سانتيمتري زمين نصب شده و براي سهولت دسترسي به اين شير، لولهاي تلسكوپي به نام محفظه شير قطع و وصل برروي آن نصب ميشود كه تا كف پياده رو امتداد مي يابد. جهت انشعابات آب مجتمعهاي مسكوني دو واحدي يا يشتر چندين عدد از اين محفظهها كنـار يكديگر نصب ميشود. در هنگام نصب اين محفظهها مشكل عـدم رعايت فاصـله لازم بين آنها سبب روي هم افتادگي كلاهكها و آسيب ديدگي آنها ميشود و مهم ترين مشكلي كه ايجاد ميشود كج شدن لوله تلسكوپي محفظه ميباشد كه وارد كردن آچار را به داخل محفظه در هنگام بروز اتفاقات با مشكل مواجه ميكند. اساس راه حل ارائه شده: براي تنظيم فاصله بين اين محفظهها بصورت اصولي اقدام به طراحـي و ساخت يك قطعـه پلاستيكي گرديـده است كه بين لولههاي تلسكوپي محفظهها قرار گرفته و فاصله بين آنها را يكسان نموده و از كج شدن آنها جلوگيري مي نمايد. بيان اطلاعات طرح: فاصله تعريف شده بين شيـرهاي قطع و وصل 12 تا 15 سانتي متر است. كه در نتيجه بايد كلاهكهاي محفظه كه در سطح زمين قرار دارند هم در چنين فاصلهاي از يكديگر قرار گيرند اما مشكل اينجاست كه در زمان نصب محفظهها و خاكـريزي روي آنها، اين فاصـله تغيير كرده و محفظـهها به هم نزديك ميشوند كه در نتيجه مشكلاتي را درپي داشته و سبب خسارات و هزينههاي بعدي ميشود. با استفاده از اين محصول كه قطعـهاي پلاستيكي است ميتوان فاصلهها را در سطح پيادهرو يكسان نمود و در نتيجه از بروز مشكلات بعدي جلوگيري نمود. كاربرد اصلي: كاربرد اصلي طرح در صنعت آب ميباشد و مورد استفاده آن براي ايجاد فاصله لازم و يكسان بين محفظههاي شير قطع و وصل انشعابات آب ميباشد.
عنوان اختراع: » اتصال منهول « يكي از ضروريات اجراي شبكه هاي فاضلاب، آب بندي مطمئن به منظور جلوگيري از نشتي و آلودگي خاك و آب هاي زيرزميني مي باشد. در حال حاضر براي آب بندي كردن لوله هايي كه به منهول ها وارد مي شود از كنف قير اندود و يا عمدتا از ملات سيمان استفاده مي شود كه مناسب نيستند و با ترك خوردن آن ها نشتي صورت مي گيرد. براي انشعاب بصورت اصولي و استاندارد اقدام به طراحي و ساخت يك اتصال از جنس لاستيك گرديده است، در طراحي اين محصول از روش كار ليپ رينگ هاي آب بندي كه در لوله هاي فاضلابي پوش فيت به كار مي رود استفاده شده است. در داخل اين اتصال ليپرينگي كه با بدنه يكپارچه مي باشد تعبيه شده كه آب بندي مطمئني را بين لوله و اتصال ايجاد مي¬كند. اين محصول يكپارچه و از جنس لاستيك بوده و به همراه بوش نگهدارنده فلزي در داخل قالب منهول هاي بتني در حال ساخت قرار مي گيرد و پس از بتن ريزي و خشك شدن بتن، بوش نگهدارنده از داخل اتصال خارج مي شود و امكان وارد كردن لوله به منهول فراهم مي گردد. كاربرد اصلي طرح ايجاد شـده در صنعت آب مي باشـد و مورد استفاده آن براي آب بندي اتصال لوله هاي آب (با فشار خيلي پايين) و فاضلاب به منهول ها مي باشد.
وسيله حمل و نقل بارهاي حساس به تخليه كه متشكل از بدنه مجهز به زنجير كانواير، تسمه نقاله، ريل، پوش سقفي، درب نيمه اتوماتيك بوده و مناسب براي حمل بارهاي حساس به تخليه همانند گرانول ميباشد. بدنه تريلر بر روي شاسي به شكل شيبدار جهت تسهيل در تخليه بار طراحي شده و زنجير كانواير هم كه به وسيله تسمه نوار نقاله پوشيده شده علاوه بر تسهيل تخليه مانع از اتلاف و آسيب مواد نيز ميشود. درب نيمه اتوماتيك با عملكرد قفلكن، از له شدن مواد و باز شدن ناگهاني درب جلوگيري ميكند. همچنين پوش نصب شده در بالاي تريلر توانايي جمع شدن به صورت خودكار را داشته و مضاف بر آن در برابر باد نيز بسيار مقاوم است و بلند نميشود
اختراع كود ميكرو و ماكروجوشان با كاربردهاي باغي و زراعي در زمينه فني شيمي مي باشد. مشكل فني استفاده از كودهاي شيميايي در دوز مشخص كمبود عناصر مورد نياز گياهان، مقدار جذب كم كود و از دست رفتن قسمت بيشتر آن به صورت آبشويي، نفوذ كودهاي آب شوي شده به آب هاي زير زميني، عدم تنفس گياهي از ريشه و تغيير فيزيك خاك (فشرده شدن خاك) مي باشد. راه كار ارائه شده: كود اختراعي با ساختار شيميايي ـ معدني به صورت جوشان عمل كرده و با توليد گاز دي اكسيد كربن در خاك علاوه با ايجاد خلل و فرج در خاك، سبب تنفس گياه در ريشه مي شود. اساس كار اين كود را كربنات ها در حضور يك اسيد ضعيف (اكثر عناصر مورد نياز گياه در محيط اسيدي جذب گياه مي شوند) تشكيل مي دهد . اين كودها به صورت قرص هايي فشرده و يا به صورت گرانول و فقط بر طبق سفارش مشتري (كشاورزي ـ باغداري ) كه از آناليز خاك در آزمايشگاه خاك شناسي ارائه شده، تركيب و عرضه مي گردد. خلاصه اهداف مورد نظر از ساخت اين كود: حفاظت از محيط زيست، (جلوگيري از آبشويي)، افزايش راندمان محصول (به سبب نهايت جذب توسط گياه) و كاهش هزينه هاي توليد محصولات باغي و كشاورزي مي باشد. حدود 50 درصد وزني اين كودها را اوره بر پايه زئوليت تشكيل مي دهد. در كليه كودهاي توليدي بايد از تركيب كربنات با سولفات عنصر فلزي مورد كه در كشاورزي به عناصر ميكرو معروفند (مس، آهن، روي، منگنز، منيزيم) جهت جبران كمبود گياه و عناصر گوگرد، فسفر، را كه به عناصر ماكرو معروفند به صورت خالص استفاده نمود كه شامل 20 تا 40 درصد كود مي شود. 10 تا 35 درصد نيز شامل تركيبات كربنات + اسيد سيتريك مي باشد. كليه تركيبات فوق را به صورت ميكرونيزه پودر كرده و پس از اختلاط كامل آن را مي توان به صورت قرص با استفاده از دستگاه پرس هيدروليك 50 تنف فشرده و يا به صورت پودري استفاده نمود. اين كودها را مي توان به صورت چال كود در باغ ها و به صورت محلول پاشي (سوسپانسيون پاشي ) در زمين هاي زراعي استفاده نمود.
مجتمع صنعتي طلايه با هدف تسهيل و تسريع در كاهش اتصالات پليمري و در نتيجه كاهش هزينه كيت آب و جلوگيري از هدررفتن آب اقدام به طراحي و توليد شيرهاي پوش فيت نموده است. امكان نشتي در كيت انشعاب آب به اينكه در مسير كيت حداقل پنج اتثال و تعدادي شير به كار برده مي شود زياد است و ما با طراحي و ارايه شيرآلات پوش فيت سعي نموده ايم حداقل نشتي آب و حداكثر ضريب آب بندي را در مسير كيت داشته باشيم. شير آلات پوش فيت كيت انشعاب آب طلايه شامل شير انشعاب ، شير قطع و وصل ، شير فلكه خودكار و شير سوئيچي مي باشد. در اين ضيرها ، اتصالات مورد نياز شير در يك يا دو طرف آن ، حذف شده و به جاي آن از مكانيزم فشاري يا پوش فيت كه در بدنه شير تعبيه شده است استفاده مي شود. به اين ترتيب در كاهش نشتي و بروز اتفاقات بسيار موثر بوده و سرعت نصب كيت آب را بسيار افزايش مي دهد. كيت انشعاب پوش فيت طلايه كه براي اولين بار ارايه مي گردد با استفاده از مكانيزم پوش فيت و طراحي و ادغام اتصالات در بدنه شير آلات بصورت يكپارچه ، بدون نياز به هرگونه اتصالات اضافي كيت بسيار مناسبي براي كاهش حداكثري نشتي در همه خطوط سيالات و از جمله سيستم هاي انشعابات آب زميني و ديواري مي باشد.
يكي از ضروريات در طراحي كيتهاي انشعاب فاضلاب كاهش حداكثري تعداد قطعات مورد استفاده در آن است چرا كه با كاهش هر قطعه اي ضمن كاهش هزينه و سرعت اجرا و نصب يك محل آببندي حذف شده و ضريب نشتي احتمالي در مسير كيت انشعاب را كاهش مي دهد. لذا با توجه به ضرورت فوق الذكر با هدف حذف زانوي انشعاب فاضلاب كه در هر انشعابي، به دليل اختلاف عمق بين لوله شبكه و لوله انشعاب مشتركين بكارگيري و نصب آن اجتناب ناپذير است. واحد تحقيق و توسعه طلايه اقدام به طراحي و ساخت انشعابگيري نموده كه با ادغام: 1- رابطه انشعابگير 2- يك عدد زانو دو قطعه تبديل به يك قطعه شده كه ضمن كاهش هزينه سرعت نصب را نيز به همراه دارد. از جمله نكاتي كه در طراحي اين قطعه پيش بيني گرديده است امكان انحراف دادن به زانو تحت هر زاويه مورد نياز جهت ايجاد اتصال و ارتباط مناسب بين لوله انشعاب فاضلاب و انشعاب گير مي باشد بدون اينكه خللي در آببندي مطمئن اين محصول ايجاد شود. ضمن آنكه زاوني خرطومي قابليت مضاعفي را در اين رابطه فراهم نموده است. همچنين با طراحي و ساخت يك لاستيك آب بندي مخصوص ، امكان آب بندي نسبت به لاستيك هاي مورد استفاده در انشعاب گيرهاي رايج بسيار بالا رفته و اعوجاج و دو پهني لوله شبكه را كاملا خنثي مي نمايد.
كنتور يكي از حساس ترين قطعات موجود در كيت انشعاب آب بوده و لازم است ضمن محافظت لازم از آن به منظور پيشگيري از خوردگي و فرسودگي ، امكان دسترسي افراد غير مسئول به آن را محدود نمود. در حال حاضر جهت تامين موارد فوق با استفاده از دو قطعه: 1- پايه كنتور چدني يا پليمري 2- قفل كنتور يا سيم پلمپ اقدام به تامين شرايط مناسب كنتور مي گردد. مجتمع صنعتي طلايه به منظور يكسان سازي ، كاهش قطعات مورد نياز كيت آب و نيز كاهش هزينه هاي آن اقدام به طراحي مدلهايي جديد با قابليتهايي منحصر فرد (پايه كنتور به همراه قفل آن به صورت يكپارچه) نموده است. پايه كنتور قفل دار طلايه مناسب براي انواع كنتورها بوده و پس از نصب به صورت قفل كنتور نيز عمل نموده و نيازي به استفاده از پلمپ كنتور به صورت جداگانه نمي باشد.
موارد یافت شده: 15